Autor: Radmila Leovac

Novi Sad
12.11.2017.
21:23 > 23:50
Dok još oko 1.500 dece čeka "ispod crte" na svoje mesto u nekom od vrtića Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", njihove majke biraju između čuvanja deteta ili čuvanja, najčešće jedva pronađenog posla.
  • Mlada mama

    13.11.2017 13:35
    Nas privatan vrtic kosta 8ooodin + subvencije, sto uopšte nije puno za ovakvu situaciju gde i žena treba da radi, prvenstveno zbog sebe ali i zbog porodice. Ako ćemo realno, nije tako nemoguće zaraditi i naći posao a da ne ode sva zarada na privatan vrtić. Najskuplje je imati nezadovoljnu majku koja misli da se žrtvovala.. Tipičan balkanski sindrom.
    Naravno, majka koja je izabrala da prvenstveno radi sa svojom decom i zato ostane kod kuće ima puno pravo na to i to je super!
  • Novi Sad

    13.11.2017 10:01
    istina
    radim u BG, tamo se cesto sprdaju za Vojvodinom i Vojvodjanima, a mi budale cutimo. Ne treba mi nista da trazimo od Beograda, neka nam samo daju ono sto je nase. Nase pare da ostanu u Vojvodini..I to ne samo za vrtice..od halavih bg politicara i njihovih istomisljenika ova drzava je u kolapsu godinama. ko to ne vidi je slep .decentralizacija ODMAH!
  • Jaja

    13.11.2017 09:05
    To drzava mora da resi, ali posto je jadna ili su jadni ovi koji je vode, oni tu ne vide resenje. Pola zapadne evrope je uvelo kao obavezno da u zgrada poslovnog prostora i firmama vecim od 100 ljudi mora da bude vrtic. Zamislite sta bi bilo da su sce it firme na limanu pootvarale crtice... Bilo bi mesta za sve, a trziste bi regulisalo cenu...

    Ne zivimo mi u siromasnoj drzavi, mi zivimo u drzavi gde bi bilo super da je vode mediokriteti.
  • av

    13.11.2017 06:58
    av
    kada grad ne bi trosio pare na trzne centre u svakoj ulici,na prekopavanje istih ulica svake godine,kada ustanova ne bi placala politicke zadatke kao sto je monografija od oko milion ipo dinara mozda bi se i mogao napraviti neki vrtic a ne gurati decu dok god mogu da stoje na jednoj nozi
  • N

    13.11.2017 01:29
    Ovo je br. 1 u pronatalitetnoj politici
    Jedini grad koji ima pozitivan prirodni prirastaj u Srbiji mora ovaj problem pod hitno da resi sa novcem Republike Srbije! Najvaznije je obezbediti cuvanje dece dok majka pokusava da nadje posao ili radi. Sve ostalo je manje vazno. Pod hitno traziti pare Republike za nove vrtice. Nema cekanja. Zato ste Beogradjanima i dragi jer cekate.
  • Mika

    13.11.2017 00:27
    Nedostaje i normalno radno vreme, nedostaju korektne plate... Da vam je dete i upalo u Vrtic sta ćemo sa drugom i trećom smenom. Nedostaju i veće kontrole prilikom konkursa i odsustvo veza i vezica. Nigde nije jeftino imati dete.
  • roditelj

    13.11.2017 00:11
    višak
    Potvrda o vakcinisanju I potvrda o zaposlenju su dve potvrde koje se najčešće falsifikuju kod predaje dokumentacije. Uveo bi da se M1 obrazac donosi retroaktivno godinu dana, ko ga nema tužba I zatvor, pa da vidiš kako bi bilo mesta.
  • miki

    12.11.2017 22:47
    narod
    Šta vi mislite? Čije su pare u gradskoj kasi? Ko treba da odlučuje? Narod.
  • mina

    12.11.2017 22:37
    I kod nas je takav problem.Samo kada pomislim za sta sam se skolovala?Da,bedak je.Jer da budem domacica mogla sam i sa osnovnom skolom.
    Daleko od toga da ne volim i decu i muza,moju kucu.Ali,najosnovnije je da nesto privredjujem.I dok gledam svoju decu,nije mi zao sto ih ljubim,mazim i hranim.Nije mi to tesko,nije to u pitanju.Samo je u pitanju to sto ne mogu da privredjujem,nisam nesposobna,nego je takvo stanje kao sto je opisano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna